- EN ISO 21420: 2020 Manualność 5
- EN 388 : 2004 + A1: 2018 4121A
- EN 407 2020 X1XXXX
- EN 13130-1:2004
Rękawice nitrylowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, zapewniają ochronę przed
zanieczyszczeniem żywności oraz są wyjątkowo trwałe.
Wykonane z wyjątkowo wytrzymałej foli, która zapewnia długotrwałą ochronę.
Idealnie nadadzą się do wymagających prac.
Rękawica zapewnia doskonałą zręczność i precyzję, umożliwiając pracownikom wykonywanie złożonych
zadań z łatwością i pewnością siebie.
- Nadaje się do kontaktu z żywności.
- Można stosować w przetwórstwie żywności z uwagi na odporność na tłuszcze zwierzęce i oleje roślinne.
- Niebieski kolor jest zgodny z przepisami bezpieczeństwa żywności.
- Wodoodporne.
- Powleczone pianką nitrylową gwarantują znakomity uchwyt w suchych i mokrych warunkach.
- Dzianina o uigleniu 15 gwarantuje bardzo wysoką manualność rękawicy.
Kolor: Niebieski.
Rozmiar: S-2XL.